Laser afscherming en verduistering

Wij leveren op maat gemaakte rolgordijnen en blindering voor ramen en deuren in behandel ruimtes en operatie kamers. De beschermende en omhullende laag van Silicone rubber (geen latex) biedt bescherming tegen het gehele golflengte spectrum en bestaat uit een hygiënisch geisoleerd materiaal geschikt voor gebruik in operatie kamers.
Veel klasse 4 lasers hebben een grote oogveilige afstand (NOHD) en met ons gecertificeerd laser blokkerend materiaal beschermt u mensen buiten de laser ruimte tegen directe en strooi straling.
Tevens leveren wij speciale raamfolies voor gebruik bij Co2 lasers.

Al onze blinderingen voldoen aan de CE eisen en zijn gecertificeerd naar de EN-60825-4 norm specifiek voor laser afscherming.

Voor niet verdiepte ramen (montage op de dag) is het verstandig om een extra 100 mm bij de hoogte en breedte op te tellen zodat er rondom 50 mm extra afdekking is en er zodoende zekerheid is dat er geen strooi straling door het raam kan komen.

Laser Roller Blind
standaard Laser rolgordijn
Laser Roller Blinds Blocking Windows
Laser rolgordijn verduisterd deur
in operatie kamer

De rolgordijn kunnen tevens in een omkast versie worden geleverd waardoor deze 100% lichtdicht en hygiënisch zijn, en ziet het er zeer verzorgd uit.


Omkast laser rolgordijn, op de dag

Omkast rolgordijn in de dag

Omkast laser rolgordijn, op deuren


De omkaste versie kan tevens worden uitgevoerd met een sensor die kan worden gebruikt om de positie van het rolgordijn te detecteren. Deze kan op het interlock circuit worden aangesloten zodat de laser niet kan worden ingeschakeld indien de rolgordijnen open zijn.

Kijkvensters met Laser & Rontgen bescherming


Wij zijn nu ook exclusief distributeur voor de Privacy panels van Hygeno.
Met deze panelen is er een hygenisch afgewerkte doorkijk mogelijk die bij lasergebruik kan worden gesloten en evt op een interlock systeem geinterfaced kan worden. Ook een combinatie van brandvertragend en/of Röntgen is mogelijk. Deze combinaties zijn ideal voor medische ruimtes. Ook worden deze panelen toegepast in cleanrooms en de Bio industrie. Er zijn vele opties denkbaar waaronder motorbediening of zeer platte hendels.

Röntgen afscherming: Met een lood gehalte boven de 65%, is het stralingsafscherming glas verkrijgbaar in verschillende diktes afhankelijk van het vereiste lood equivalent.

Gordijnen

Laserblokkerende gordijnen kunnen worden ingezet om een ruimte te compartimenteren.
Tevens bestaat hiermee de mogelijkheid om het inlopen in een ruimte mogelijk te maken zonder direct aan laserstraling te worden blootgesteld. Het is mogelijk om de gordijn posities in een interlock systeem op te nemen.
Deze gordijnen kunnen ook worden toegepast in medische ruimtes, aangezien het materiaal hygiënisch afgesloten is. 

Optische tafels

Voor optische tafels leveren wij een afscherming (Laser Guard Barrier) welke modulair is opgebouwd en in gedeeltes kan worden geopend.
Op deze manier wordt een groot gedeelte van de strooistraling afgevangen. Hierdoor ontstaat een veiligere werkomgeving voor opstellingen in een ontwikkelomgeving.