Interlock Systeem

Bij het gebruik van een klasse 4 laser bestaan er risico's bij indirecte bestraling. Om deze risico's te minimaliseren worden de ruimtes waarin deze lasers worden gebruikt voorzien van een interlock systeem.

Het interlock systeem dat wij leveren voldoet aan alle gestelde eisen aan zo'n systeem.
Het is mogelijk om het systeem uit te rusten met een deur magneet zodat onbevoegde toegang onmogelijk wordt.
In geval van nood kan van buitenaf toegang worden verkregen waarbij de laser automatisch uitschakeld bij het openen van de deur. Dit systeem is ook zeer geschikt voor ruimtes met bijvoorbeeld bronnen van röntgen straling.
Met dit systeem is ook het in en uitgaan van de ruimte zonder de laserwerking te onderbreken geregeld.
De personen welke een laserveiligheids training hebben gehad en zich bewust zijn van de risisco's en de persoonlijke beschermings maatregelen dragen, hebben een code om de ruimte te betreden terwijl de laser in gebruik is.
Deze code kan 'met enige regelmaat' eenvoudig worden omgeprogrameerd zodat deze alleen beschikbaar blijft voor geautoriseerd personeel.
Neemt u contact met ons op voor een demonstratie van dit systeem bij u op locatie.


Interlock schematic

Recentelijk hebben we een installatie uitgevoerd waarbij de bediening van het interlock systeem verloopt via een chirurgisch paneel van de firma Bender. Op deze manier hoeft er geen ICS-5 in het zicht te worden gemonteerd. Dit is een mooie, hygiƫnisch verantwoorde en laser veilige oplossing.(Zie foto aan aan linker zijde)